Illustrasjonsfoto: Einar Aslaksen / Backe
Illustrasjonsfoto: Einar Aslaksen / Backe

Backe inngår samarbeid med Dalux

Backe velger Dalux som samarbeidspartner innen kvalitets- og prosjektstyring på konsernnivå.

Det kommer frem i en pressemelding fra Backe tirsdag.

Med det nye samarbeidet ønsker Backe å samle funksjoner tilknyttet produksjon og prosjektering i én felles BIM-plattform.

– Ved å samle de ulike funksjonene i et felles system kan vi på en bedre måte styre og holde oversikt over alle aktivitetene våre, som igjen vil gi oss en bedre datastruktur og dermed bedre kvaliteten i både planlegging og utførelse, sier leder for prosjektstyring i Backe, Tor-Øyvind Lehmann.

– Vi har store forventninger til Dalux og hva det vil gi av fordeler inn i våre prosesser og i samspillet med våre kunder. Dalux vil kunne hjelpe oss til å bli mer effektive i utførelsen av prosjektene våre samtidig som dataen blir mer tilgjengelig. Vi er imponerte over utviklingshastigheten i Dalux og ser fordelene i en leverandør som utvikler for hele bransjen. Dette gjør det mulig å utnytte verdien av økt digitalisering i hele prosjektets livsløp, legger Lehmann til i pressemeldingen.

– Det er et stort skritt å bytte leverandør på et så viktigt område som kvalitets- og prosjektstyring på konsernnivå. Vi er selvsagt meget stolte og beæret over at Backe velger oss etter langs tids samarbeid med våre konkurrenter og vi gleder oss nå til implementeringen, kommenterer Søren Hilligsøe, landssjef for Dalux Norge, i meldingen.