Kristiansund lufthavn Kvernberget. Foto: Tidens Krav

Avinor fortsetter med planlagt utbygging av Kristiansund lufthavn

Avinor besluttet i april å trekke konkurransen om ombygging av terminaler på Kristiansund lufthavn. Nå er det klart at prosjektet likevel fortsetter.

Det skriver Tidens Krav i en artikkel tirsdag.

‒ Dette er en kjempegod nyhet for Kristiansund og Nordmøre, sier Tor Greger Hansen, leder i Helikopterbrukerkomiteen for norsk sokkel, til avisen.

I en epost til tilbyderne i konkurransen om Kristiansund lufthavn - Ombygging av terminaler skrev Avinor 12. april i år følgende:

«Som en følge av utbruddet av corona-epidemien har Avinor opplevd en betydelig nedgang i luftfarten hvilket har ført til en dramatisk svikt i inntektene og omlegging av driften i selskapet. På grunn av den økonomiske situasjonen selskapet nå befinner seg i har Avinors prosjektorganisasjon vært nødt til å foreta en gjennomgang av samtlige prosjekter. Formålet med denne gjennomgangen har vært å avgjøre hvilke prosjekter som kan gjennomføres og hvilke prosjekter som må stoppes».

Tor Greger Hansen mener tror politisk press mot Avinor førte til at flyplassutbyggeren snudde i saken om utbyggingen av Kristiansund lufthavn, hvor den viktigste satsingen er på en oppgradering av helikopterbasen.

‒ Her har politikere fra alle partier og ikke minst næringslivet og brukerne stått sammen med et tydelig krav, og det er det som har ført oss i mål, sier han til Tidens Krav.

Avisen skal også ha fått informasjon om at Avinor i tillegg til utbyggingen i Kristiansund har prioritert å gjennomføre sitt investeringsprosjekt i Hammerfest. Det er foreløpig ikke kjent om Avinor har fått ekstraordinære midler for å gjennomføre prosjektene.