E39-strekningen mellom Lyngdal øst og Lyngdal vest skal bygges av Implenia-Stangeland. Prosjektet er en del av Nye Veiers utbygging av ny firefeltsvei mellom Kristiansand i Agder og Ålgård i Rogaland.
E39-strekningen mellom Lyngdal øst og Lyngdal vest skal bygges av Implenia-Stangeland. Prosjektet er en del av Nye Veiers utbygging av ny firefeltsvei mellom Kristiansand i Agder og Ålgård i Rogaland.Illustrasjon: Sweco

Aventi signerte 100-millioners kontrakt med Implenia-Stangeland

Aventi Installation har signert kontrakt med Implenia-Stangeland om leveranse av komplett elektroinstallasjon og SRO styringssystem for E39 Lyngdal øst–Lyngdal vest.

Kontrakten er på over 100 millioner kroner og omfatter prosjektering og utførelse. Prosjektering utføres sammen med underleverandør Omega Holtan, opplyser Aventi Installation i en pressemelding.

Nye Veier er utbyggingsansvarlig for prosjektet som er en del av utbyggingen av ny firefelts E39 mellom Kristiansand i Agder og Ålgård i Rogaland.

– Vi er stolte over å få være med på å levere dette prosjektet sammen med Implenia-Stangeland. Det har vært en lang og givende tilbudsprosess, der vi har blitt utfordret på kvalitetskriterier og pris, sier Terje Hundere, leder for salg og marked i Aventi Installation.

Stor kontrakt for Aventi

Prosjektet er et av de største Aventi Installation har signert. Kontrakten er en totalunderentreprise der Aventi Installation har totalansvaret for elektro og automasjon, opplyser selskapet i meldingen.

– Aventi har gjennom anbudsprosessen utvist en stor grad av profesjonalitet gjennom involvering og bistand ved tekniske avklaringer og innspill knyttet til optimaliseringer, sier Bogna Aadnevik, innkjøpsleder i Implenia-Stangeland.

Lykkes med strategien

– Vi har lagt ned mye arbeid med å tilpasse virksomheten vår til større prosjekter der vi inngår som totalleverandør av elektro og automasjon. Kontrakten med Implenia-Stangeland bekrefter at vi har lykkes med strategien vår», sier Terje Hundere i Aventi Installation.

Prosjekteringsarbeidene sammen med Omega Holtan er startet opp for fullt. Detaljprosjektering og innkjøp vil starte til våren, og installasjonsarbeidene starter på sensommeren 2023. Prosjektet skal stå ferdig sommeren 2025, opplyser Aventi Installation.

Strenge krav

Prosjektet omfatter installasjoner av tekniske bygg, hoved- og nødstrømsfordelinger, ventilasjon, belysning, sikkerhetsutrustning og trafikkteknisk utstyr. Alt knyttes sammen av et automasjons- og kommunikasjonssystem som tilknyttes vegtrafikksentralen i Porsgrunn, skriver selskapet i pressemeldingen.

Anlegget som leveres skal oppfylle strenge krav til robusthet, oppetid og lavt energibruk. Dette sammen med kvalitet og sikkerhet for trafikanten er viktige elementer for å oppnå prosjektets mål, ifølge Aventi.

– Vi er glade for å være en del av at kompetent team, som nå går i gang med å realisere E39 Lyngdal øst – Lyngdal vest. Vi er motiverte og innstilte på å bidra til å oppnå prosjektets målsettinger, sier Hundere.