Moelv stasjon fornyet

Jernbaneverket har oppgraderet Moelv stasjon med to nye plattformer og undergang med heis og trapper. Arbeidene er nå fullført, og stasjonen skal åpnes for reisende 1. november.

Mellomplattformen på Moelv stasjon var for kort for togene som trafikkerer strekningen. I tillegg var den lav, smal og i en generelt dårlig forfatning. For å bedre sikkerheten og tilgjengeligheten for de reisende har Jernbaneverket bygd ny plattform til spor 2 på vestsida av stasjonen. De har også bygd ny plattform til spor 1, melder jernbaneverket.no.

På plattformene monters benker, belysning, høyttaleranlegg, monitorer som viser informasjon om togtrafikken og teleslynge.

Adkomst til mellomplattformen gikk tidligere via en planovergang i nordenden av stasjonen. Planovergangen er revet og erstattet med en undergang med heis og trapp på begge sider. Undergangen vil bli kameraovervåket og utstyrt med ledelys.

Foran heisene er det bygd oppvarmede forrom. Dette vil redusere problemet med at heisdørene blir blokkert av grus, is, snø og lignende. Det vil også redusere problemet med at kulden forårsaker heisstans. Heisen vil være tilknyttet alarmsentral. Moelv stasjon vil med dette bli universelt utformet og tilgjengelig for alle.

På vestsida av stasjonen er det etablert 98 nye parkeringsplasser, og av disse vil fem være reservert for handikapbiler og fem for elbiler.

Se video fra anleggsarbeidene her