Kruse Smith Eiendom kjøper norsk del av Sjælsø-gruppen

Kruse Smith Eiendom AS og det danske eiendomsutviklingsselskapet Sjælsø har blitt enige om en overtagelse av alle Sjælsøs norske aktiviteter.

Oppkjøpet utgjør en betydelig forsterkning av Kruse Smiths eiendomssatsning, spesielt i Oslo - og østlandsregionen.

Partene er enige om å ikke offentliggjøre salgsprisen. Deler av oppgjøret er blant annet betinget av måloppnåelse på fremtidige prosjekter. Kruse Smith Eiendom overtar alle Sjælsøs nåværende aktiviteter og fremtidige prosjekter, samt hele staben med 4 medarbeidere som er lokalisert på Skøyen.

- Vi ser frem til å bli en del av Kruse Smiths nasjonale satsning innen eiendomsutvikling. Vi er i ferd med å realisere flere større prosjekter og Sjælsø vurderte det som hensiktsmessig å finne en sterk og solid norsk aktør i den videre utvikling og implementering av disse prosjektene, sier Johan Jørgen Holst , administrerende direktør i Sjælsø Norge.

Kruse Smith har vært representert med sin eiendomssatsning på Østlandet med base på Lillestrøm siden 2011, og er allerede i grep med flere prosjekter.

- Oppkjøpet av Sjælsøs norske virksomhet gir nye og spennende muligheter. De har en erfaring og kompetanse som supplerer oss på en god måte, ikke minst innen utvikling av eiendom for varehandel. Et større fagmiljø betyr også at vi gir oss selv bedre forutsetninger og muligheter til å håndtere større prosjekter. Kruse Smith Eiendom har med dette også fått dyktige og engasjerte medarbeidere på laget, uttaler Sigve Hebnes, administrerende direktør i Kruse Smith Eiendom.

Som norges største privateide entreprenør og eiendomsutvikler har Kruse Smith organisert sin eiendomssatsning i eget AS siden 1.januar 2012. Selskapet teller i dag nærmere 50 ansatte og har hovedkontor i Stavanger. Så langt i år har selskapet solgt drøye 100 boliger til en verdi av cirka 400 millioner. Ordrereserven for Kruse Smith Eiendom var 670 millioner per juni 2012.