Ja til Hamnefjell vindkraftverk

NVE har gitt Finnmark Kraft AS konsesjon for å bygge og drive Hamnefjell vindkraftverk i Båtsfjord kommune i Finnmark.

Den totale produksjonen på Hamnefjell kan bli på rundt 300 GWh, noe som tilsvarer forbruket til omtrent 15 000 husstander.

Hamnefjell vindkraftverk vil bidra til å oppfylle regjeringens forpliktelser knyttet til EUs fornybardirektiv. Vindkraftverket vil også kunne medføre positive økonomiske virkninger for Båtsfjord kommune.

- Hamnefjell vindkraftverk vil styrke kraftbalansen og forsyningssikkerheten i regionen, uttaler vassdrags- og energidirektør Per Sanderud.

Etter NVEs vurdering er de samlede fordelene ved anlegget større enn ulempene tiltaket medfører. NVE har lagt vekt på at det er gode vindforhold i planområdet. Etter NVEs vurdering vil vindkraftverket medføre små virkninger for landskap, friluftsliv, kulturminner og bebyggelse. Tiltaket kan medføre negative virkninger for fugl, men vil etter NVEs vurdering ikke bidra til å svekke naturmangfoldet på sikt.

Dagens regionalnett på Varangerhalvøya har begrenset kapasitet for innmating av ny produksjon. NVE har i konsesjonen satt som vilkår at ledig nettkapasitet skal dokumenteres før utbygging igangsettes.

NVE har fastsatt en rekke vilkår til konsesjonen, blant annet krav om utarbeidelse av miljø- og transportplan, samt tiltak knyttet til nedleggelse av anlegget.