Gigantoppdrag lyst ut i Hedmark

Fellesprosjektet E6-Dovrebanen har lyst ut konkurransen om å bygge firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Strandlykkja og Kleverud/Labbdalen i Stange kommune.

Dette er den andre av i alt tre store oppdrag som Fellesprosjektet E6-Dovrebanen skal lyse ut mellom Minnesund og Labbdalen.

Entreprenøren som får oppdraget med å bygge firefelts E6 og dobbeltsporet jernbane mellom Strandlykkja og Kleverud/Labbdalen skal blant annet bygge:

- 9,6 kilometer firefelts E6.
- To vegtunneler med en lengde på 650 meter.
- Ett toplanskryss på Espa og ett toplanskryss på Strandlykkja. Begge kryssene har akselerasjonsfelt og felt hvor de som skal svinge av E6 i disse kryssene kan senke hastigheten.
- 4,75 kilometer med dobbeltsporet jernbane. I jernbanedelen av konkurransen inngår alt arbeidet opp til skinnegangen, mens det mer jernbanetekniske blir lyst ut som et eget oppdrag.
- 11,4 kilometer lokalveg
- 4,4 kilometer gang- og sykkelveg
- To rasteplasser tilknyttet E6.
- Der tunnel erstatter eksisterende veg ved Espa, skal entreprenøren gjøre om området der E6 går i dag til ett område som står i samsvar med det øvrige terrenget i området.

Entreprenører som ønsker å konkurrere om å bygge disse tiltakene må levere sitt tilbud innen 6. mars 2012. Byggestart antas å bli i månedsskiftet april/mai 2012.

Strandlykkja-Kleverud/Labbdalen er en av totalt tre delstrekninger for Fellesprosjektet E6-Dovrebanen mellom Minnesund og Kleverud/Labbdalen. Strekningen Brøhaug-Strandlykkja ble lyst ut i november, noe du kan lese mer om her. Den siste strekningen, Minnesund-Brøhaug, er planlagt lyst ut i januar måned.

Les mer om prosjektet her