Svensk tunnelsuksess for Veidekke

Veidekke Entreprenør – Anlegg Fjell har hatt meget gode erfaringer med en egenutviklet tunnelinnkledningsløsning ved storprosjektet Norra länken i Stockholm. (Se video).

- Da vi regnet på prosjektet kom vi frem til at vi skulle lage vår egen løsning og design på innredningen av tunnelene (se video). Sammen med Christian Rønneberg i Aas-Jakobsen kom vi opp med en teknisk løsning som tilfredsstilte de kravene Trafikverket hadde satt for prosjektet, forteller prosjektleder Bjørn Furuli.

Veidekke Entreprenør – Anlegg Fjell har utført innredningsarbeidene i en underentreprise for Veidekke Entreprenad- Anläggning Öst. Av Veidekke Entreprenads kontrakt på cirka 1,1 milliarder kroner utgjør tunnelinnkledningsentreprisen cirka 200 millioner.

- Vi har hatt et fantastisk godt samarbeid med Veidekke i Sverige. Ekstra morsomt er det at dette også har blitt et økonomisk suksessprosjekt for både oss og Veidekke i Sverige, sier Furuli og legger til at de har hatt med seg en meget motivert og glad gjeng fra Norge.

Anleggsleder Jostein Veåsen synes det har vært spennende å være med på et prosjekt der de leverer en egenutviklet løsning. Han har merket seg at prosjektpraksisen er ulik fra Norge til Sverige.

- En av de store forskjellene mellom Norge og Sverige er at Sverige ikke bruker standardiserte løsninger på samme måte som Norge. Svenskene opererer med funksjonsbeskrivelser og krav, og det er opp til entreprenøren og komme med en tilfredsstillende løsning, sier Veåsen.

- Trafikverket har ikke blandet seg borti hvordan vi har gjort dette, men de er selvsagt opptatt av vi tilfredsstiller kravene og det må vi dokumentere, legger Furuli til.

Bjørn Furuli ser ikke bort ifra at de vil få sjansen til å videreføre den nyutviklede løsningen til norske underjordsprosjekter og han har god tro på at svenske Trafikverket ønsker å bruke tunnelinnkledningsløsningen igjen.

- Trafikverket har fått det akkurat slik de vil ha det og virker veldig fornøyde med løsingen, sier prosjektlederen.