To vil prosjektere tunneler

Konsulentselskapene Multiconsult og Rambøll kjemper om å prosjektere Valslagstunnelen (tidligere Bustlitunnelen), Fenestunnelen og Brattstiåstunnelen på fylkesveg 714.

– Vi er litt skuffet over at kun to selskaper ønsker jobben, men vi er godt fornøyd med de to tilbudene vi har fått inn. Vi er i gang med å evaluere tilbudene, og regner med å ha pekt ut en vinner i juli, sier prosjektleder Svein Soknes i Statens vegvesen.

De tre tunnelene vil til sammen anslagsvis koste om lag 400 millioner kroner.

– Vi ser fram til å utarbeide konkurransegrunnlag sammen med vinneren av anbudet, og tar sikte på å kunne lyse ut jobben med Valslagstunnelen forhåpentligvis på nyåret en gang, sier Soknes.

Fv. 714 forbinder kystkommunene Snillfjord, Hitra og Frøya med Orkanger og Trondheim. Den 57,6 km lange strekningen mellom Stokkhaugen i Orkdal kommune og Sunde i Snillfjord kommune har lav standard. Prosjektet omfatter oppgradering og nybygging som vil forkorte denne strekningen med ca. 12,5 km og redusere reisetiden betydelig. Målet er også å bedre framkommeligheten og øke trafikksikkerheten.