Samarbeider om Future Office

NCC Property Development og IBM har inngått avtale om utvikling av fremtidens kontorbygg. Basert på NCC's konsept "Future Office by NCC" skal samarbeids-partnerne tilby grønne næringsbygg som "tenker selv".

NCC har i mange år gått i bresjen for nytenking innen utvikling av næringsbygg. Ved å knytte "Future Office by NCC" sammen med IBMs teknologi og kunnskap om infrastruktur, ønsker partnerne å tilby næringseiendommer med økt fokus på miljø og trivsel, og samtidig økt lønnsomhet for leietakerne.

IBM vil kunne bidra med kompletterende løsninger innen nettverk og kommunikasjon, nettverksinfrastruktur, datarom, prosjektledelse, samt tjenester og konsulentbistand knyttet til strategi og planlegging av IT-infrastruktur. Som ledende utvikler av innovativ IT-teknologi var IBM derfor en naturlig partner for NCC.

- Dette samarbeidet gir oss en fin mulighet til å vise hva vi kan tilby av fremtidsrettede og innovative teknologiske løsninger for byggebransjen. Sammen med NCC vil vi utvikle en infrastruktur som skal sørge for fleksibilitet og miljø i fremtidens bygg, sier administrerende direktør Morten Thorkildsen i IBM Norge.

- Vi ønsker på denne måten å videreutvikle og forsterke "Future Office by NCC". Med IBM's hjelp vil vi tilby våre leietakere løsningsalternativer basert på det nyeste innen tilgjengelig teknologi når et nybygg tas i bruk, sier Rolf Thorsen, administrerende direktør i NCC Property Development. Våren 2009 starter vi byggingen av Stavanger Business Park på Forus ved Stavanger. Dette blir Norges første "NCC Business Park" på hele 55.000 kvm, og et pilotprosjekt for IBM-samarbeidet. Vi har til hensikt å tilby samme løsninger innen logistikk- og handelseiendommer, avslutter en entusiastisk Rolf Thorsen.