Boligprosjektet Tangentoppen på Nesodden skal bestå av fire byhus med femti leiligheter. Illustrasjon: Wir arkitekter

Ruta Entreprenør signerte sin første boligkontrakt på Østlandet

Ruta Entreprenør og Tangentoppen AS har signert kontrakt om utbyggingen av boligprosjektet Tangentoppen på Nesodden.

Kontrakten omhandler bygging av 50 leiligheter fordelt på fire blokker med næringsareal i 1. etasje i Tangen sentrum. Prosjektet har salgsstart rett før påske, og med en god forhåndsinteresse er det forventet oppstart i løpet av tredje kvartal i 2021, ifølge en pressemelding fra Ruta.

Prosjektet har en kontraktsverdi på cirka 150 millioner kroner eks mva, og dette er den trønderbaserte entreprenørens første boligkontrakt på Østlandet.

Hittil har Ruta stort sett bygget skoler og barnehager i østlandsområdet, etter at de etablerte avdelingskontor i Oslo i 2017.

– Vi er veldig fornøyd med å ha inngått avtale om bygging av Tangentoppen, og det er svært gledelig at vi nå har landet vårt første boligprosjekt på Østlandet. Dette er et viktig steg for videre utvikling av vårt avdelingskontor i Oslo, sier administrerende direktør Rune Storm i Ruta Entreprenør.

Det er Wir Arkitekter som har tegnet prosjektet, som består av fire smale byhus og med stor vekt på grønne kvaliteter.

– Kommunen har ønsket å utvikle gatetunet nord Nesoddens kommunesenter som en pollinerende og blomstrende park. Her skal man få følelsen av å bo og leve i det grønne, samtidig som man er midt i sentrum, uttaler arkitekt Jeannette Wikstrøm fra WIR Arkitekter.