Per Magne Helseth, Bjørnar Lie, Alf Helseth, Øyvind Birkenes, Erik Lundby og Pål Kvalheim ser alle store fordeler med at og Airtight slår seg sammen.

Airthings kjøper opp Airtight

Airthings kjøper opp Airtight, et norsk proptech-selskap som utvikler smart sensorteknologi for å redusere energitap fra bygninger.

Publisert Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Airthings at de med oppkjøpet befester sin ledende posisjon innen innendørs luftkvalitet og energisparende teknologi. Airthings forteller at de nå får muligheten til å styre både luftkvalitet og energieffektivitet i bygninger gjennom en kombinert løsning.

- Sammen med Airtight kan vi nå tilby en alt-i-ett-løsning til kundene våre, som ikke bare overvåker og identifiserer potensielle problemer, men som også løser dem, samtidig som vi hjelper planeten vår, sier administrerende direktør i Airthing, Øyvind Birkenes i meldingen.

Airtights patenterte proptech-teknologi analyserer data om lufttrykk i bygninger og bruker skybaserte algoritmer for å styre ventilasjonssystemer. Dette kan redusere radonnivåer, motvirke fukt og forlenge levetiden til bygninger, samtidig som energitapet reduseres betydelig og inneklimaet optimeres.

- Bygninger bruker 40 prosent av verdens energi, og av dette lekker over 12 prosent ut i ingenting. Målet vårt er å finnes i alle bygninger og redusere det globale energiforbruket med 5 posent. Airthings’ visjon stemmer overens med vår egen, og den komplementære teknologien og globale tilstedeværelsen deres gjør det mulig for oss å nå målet vårt raskere, sier administrerende direktør i Airtight, Per Magne Helseth i pressemeldinge.

Powered by Labrador CMS