Foto: Norcem

Beslutning om karbonfangst og lagring høsten 2020

Et samlet Storting la nylig frem en tredje krisepakke ifm Covid-19. I pakken har Stortinget forpliktet seg til å ta en investeringsbeslutning omkring karbonfangst- og lagringsprosjektet i 2020.

Det vil si at man kan forvente en beslutning i statsbudsjettet for 2021, som fremlegges høsten 2020.
Per Brevik, direktør for bærekraft and alternativt brensel i HeidelbergCement Northern Europe, var glad for beskjeden fra Stortinget i forrige uke.
- Det er først og fremst gledelig å høre at det kommer en investeringsbeslutning i 2020. Både vi og våre kolleger i Fortum er klare til å sette i gang med prosjektet, sier Brevvik til Norcems nettsider.

 Brevik mener den tredje krisepakkens inkludering av karbonfangst og -lagring viser at Stortinget samarbeider godt i vanskelige tider.
- Jeg synes Stortinget og regjeringen jobber godt i det som utvilsomt er tøffe tider. Det er en tøff øvelse å tenke både kortsiktig og langsiktig samtidig i situasjonen vi når står oppe i, sier Brevik.

 Om det blir tatt en investeringsbeslutning, kan Norcems karbonfangstanlegg i Brevik stå ferdig høsten 2024.
Anlegget vil da kunne redusere CO 2-utslippet med 400.000 tonn per år. Det tilsvarer utslippet til mer enn 200.000 fossildrevne biler.