Rasmus Nord i Sweco og Carl Christensen i Spacemaker gir hverandre tommel opp digitalt for samarbeidsavtalen de har inngått.

Sweco og Spacemaker har inngått samarbeidsavtale

Sweco og Spacemaker inngår samarbeidsavtale om produktutvikling.

Siden oppstarten i 2016 har Spacemaker med sin satsing på kunstig intelligens i eiendomsutvikling hatt en rask vekst, og har i dag over 100 ansatte fordelt på kontorer i Norge, Sverige, Spania, Frankrike og USA.

Nå skal de samarbeide med Sweco om digitalisering av tidligfasen i byutviklingsprosjekter.

Nå ser de to aktørene frem til å videreutvikle programvaren ytterligere, slik at den blir enda mer tilpasset de behovene som finnes i byggenæringen.

– Vår programvare er basert på kunstig intelligens og er den første av sitt slag innenfor tidligfase i byggeprosjekter. Derfor er både forskning og ny innsikt viktig for vår drift og utvikling. Samarbeidet med Sweco vil bidra til at vi kan fortsette arbeidet med å levere ny og pålitelig verdi til vår globale kundegruppe, samtidig som vi videreutvikler vårt produkt, sier Spacemakers Carl Christensen i en melding til Byggeindustrien.

Han er medgrunnlegger og teknologidirektør av selskapet.

Rasmus Nord, divisjonsdirektør for Bygg i Sweco Norge, legger vekt på at samarbeidet vil skape verdi for Swecos Norges kunder og samarbeidspartnere.

– Ny teknologi skaper nye muligheter, og for oss er det viktig å samarbeide med de ledende teknologiutviklerne. Vi er opptatt av hvordan vi kan nyttiggjøre Spacemaker sin teknologi i våre tjenester. Nå skal vi samarbeide om en videreutvikling av tjenesten, slik at vi kan skape større verdi for våre kunder og samarbeidspartnere i tidligfasen av eiendoms- og byutvikling, sier Nord.

I tiden fremover skal Sweco og Spacemaker samarbeide om å optimalisere programvaren.

Sweco skal bidra med innsikt for å videreutvikle programvaren, mens Spacemaker gir Swecos rådgivere opplæring i bruk av tjenesten.