Slik kan Lervig brannstasjon bil. Arkitekt: Link Arkitektur

Kruse Smith får trolig bygge brannstasjoner i Stavanger tross prishopp

Stavangers to nye brannstasjoner blir vesentlig dyrere enn planlagt, men kommunen velger allikevel å gå videre med Kruse Smith Entreprenør.

Opprinnelig hadde Stavanger kommune regnet med at det ville holde med 317 millioner kroner for å bygge de to nye brannstasjonene i Lervig og Schancholen, men etter at anbudene er inne blir prislappen på 411 millioner kroner, skriver Stavanger Aftenblad.

Det er klart etter at Kruse Smith og kommunen har blitt enige etter en konkretiseringsfase. Kruse Smith var sammen med Backe Rogaland prekvalifisert til konkurransen.

I sitt innspill til Stavanger kommune skriver kommunedirektør Per Kristian Vareide:

«Dette skyldes nok dels konkurransens vektlegging av høye miljø- ogkvalitetskrav som følge av bystyrets tidligere behandlinger, dels den risiko dette prosjektet innebærer i forhold til kompleksitet og risiko ved kommende regulering. Samtidig er dette prosjekter med høy kvalitet og gode løsninger.»

Han anbefaler kommunen å gå videre med begge prosjektene, på tross av at prosjektene blir dyrere enn først antatt. Kommunen mener at stasjonen i Schancheholen skal stå ferdig høsten 2022, mens den i Lervig er ennå ikke ferdig regulert. Denne blir trolig tidligst ferdig høsten 2023, skriver Aftenbladet.

- De to brannstasjonene som skal bygges gjennom dette prosjektet er en del av en ny brannstasjonsstruktur for Rogaland brann og redning IKS. Denne strukturen er påbegynt med ny hovedbrannstasjon i Sandnes, som var ferdigstilt i 2017, og disse to vil bli en videre utvikling av denne strukturen. Disse to stasjonene skal dekke gamle Stavanger brannstasjon sitt område på utrykning, som skal legges ned når disse to åpner. Lervig blir en havne- og dykkerstasjon, mens Schancheholen blir en vanlig kasernert brannstasjon, opplyste prosjektleder Randi Sunde i Stavanger Eiendom til Byggeindustrien i etterkant av prekvalifiseringen våren 2019.