Slik blir den nye fabrikkbygningen til Trox Auranor. Illustrasjon:  Syljuåsen

Syljuåsen bygger ny fabrikk for Trox Auranor på over 13.000 kvadratmeter

Syljuåsen signerte 9. desember kontrakt for bygging av ny fabrikk for Trox Auranor i Brandbu på over 13.000 kvadratmeter. Bygget skal stå verdig ved årsslutt 2020.

Trox Auranor utvikler, produserer og selger komponenter, utstyr og systemer for innendørs klimaanlegg og ventilasjon og fikk godkjent sine planer om å bygge en ny fabrikk i april i år. Sammen med sin byggrådgiver Sweco Norge har Trox Auranor jobbet med planlegging av prosjektet.

I august ble det inngått en intensjonsavtale signert med Syljuåsen. 9. desember ble selve totalentreprisen signert, opplyser Syljuåsen i en pressemelding til Byggeindustrien.

– Vi har jobbet mye med prosjektering de siste månedene og det er med stor tilfredshet vi nå signerer kontrakt om totalentreprise med Syljuåsen, sier administrerende direktør Peter Sønderskov i Trox Auranor i pressemeldingen.

Kontraktspartene flankert av rådgiver fra Sweco og Trox Auranors ledergruppe og prosjektdeltagere. Foran fra venstre: Anders Myhre og Anders Elje fra Syljuåsen, Peter Sønderskov fra Trox Auranor. Bak fra venstre: Trond Pettersen, Torunn Lismoen, Tobias Paull, Sturla Ingebrigtsen, Tore Stenbråten, Tormod Grindstad - alle fra Trox Auranor og Per Kristian Borgli fra Sweco. Foto: Trox Auranor.

Han opplyser at bedriftens kapasitet har vært under press de siste årene.

– Det er godt å vite at vi nå får en stor topp moderne produksjon, administrasjon og utviklingsavdeling med mer enn 13.000 kvadratmeter totalt til disposisjon. Det er også gjort en opsjonsavtale om tilliggende arealer ved behov for videre utvidelser senere, sier han.

Bygget skal stå ferdig ved årsslutt 2020 og Trox Auranor planlegger å være operative i den nye fabrikken fra første arbeidsdag i 2021.