Bengt Fasteraune (Sp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Senterpartiet bekymret over at Bane NOR ikke klarer å holde på sentrale ledere

Samtidig som utfordringene står i kø, valgte Bane NORs konserndirektør for utbygging å si opp ni måneder etter at han begynte. - Bekymringsfullt, mener Senterpartiet.

Tirsdag skrev Byggeindustrien at Bane NORs utbyggingsdirektør Einar Kilde før sommerferien sa opp sin stilling som utbyggingsdirektør i Bane NOR.

Han leverte oppsigelsen bare ni måneder etter at han begynte i den sentrale stillingen i Jernbane-Norge.

Det har vakt oppsikt, både i Jernbanedirektoratet og i det politiske miljøet.

SVs transportpolitiske talsperson kalte det både trist og litt skremmende, mens jernbanedirektør Kirsti Slotsvik uttrykte bekymring for at viktig endringsarbeid kan bli satt på vent.

Også i Senterpartiet er de bekymret.

- Senterpartiet er og har vært bekymret for den oppsplittingen vi ser innen jernbanesektoren. Bane NOR skal planlegge for å iverksette en gigantisk utbygging av norsk jernbane de nærmeste årene. En fragmentert organisasjon med manglende helhetstenking som ikke klarer å holde på sentrale ledere er bekymringsfullt. Denne bekymringen deler vi med jernbanedirektøren, samtidig viser uttalelsen fra jernbanedirektøren at hennes fullmakter for å gripe inn og ordne opp i situasjonen er begrenset, sier Bengt Fasteraue som sitter i transportkomiteen for Senterpartiet på Stortinget.

- Dette er kanskje en vel så stor grunn til å undre seg over hva som skjer og viser nok en gang Senterpartiet sin bekymring om hvem som egentlig styrer skuta. Denne situasjonen og uklare signaler fra statlig hold om hvordan utbyggingen skal foregå krever at noe gjøres fort, legger han til.