Brann E.C. Dahls bryggeri onsdag morgen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Taktekker startet E. C. Dahls-brannen

Brannen på E. C. Dahls bryggeri i Trondheim onsdag startet da to taktekkere hadde et uhell ved bruk av åpen flamme på taket.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel fredag.

– Hva skal man si, det er vi som har vært oppå der og tent på, sier daglig leder Kenneth Waal i Mestertak til Adresseavisen.

Han understreker overfor avisen at han synes hele episoden er trist og lei.

– Vi synes det er uheldig og synd både for oss i Mestertak, vår kunde og ikke minst faget, men det er rett og slett et uhell, sier Waal til Adressa.

Det var de to taktekkerne fra Mestertak som oppdaget branntilløpet og varslet brannvesenet onsdag morgen. Waal understreker at de to er erfarne taktekkere som fulgte alle interne rutiner rundt kvalitetssikring og HMS.

Branntilløpet skjedde i forbindelse med sveising av asfaltbelegget på bryggeritaket med åpen flamme.

– Vi brukte ikke-brennbar steinullisolasjon, Rockwool, i henhold til nye forskrifter på omtekking, men uhellet fant likevel sted. Vi har allerede gode rutiner, og disse ble fulgt. Propanbrenneren var ikke tent den dagen uhellet skjedde, men vi brukte en liten håndbrenner for å utføre taktekkingen. Her har vi bare hatt maksimal uflaks, sier Waal til Byggeindustrien.

Mestertak-sjefen forteller at ingen av arbeiderne pådro seg noen alvorlige skader, men at de ble tatt med til sykehuset etter å ha pustet inn røyk. De følges også opp gjennom bedriftshelsetjenesten i etterkant. En av tekkerne pådro seg også et kutt i fingeren i forbindelse med at de to rev opp taket og forsøkte å slukke brannen før brannvesenet kom frem.

Mestertak hadde også en brannslange på taket etter at sikker-jobb-analyse ble gjennomgått som et ekstra tiltak mot brann.

– Det har ikke vært noen hyggelige dager etter hendelsen, sier Waal til Byggeindustrien