Første spadetak på for Scandinavian Mountains Airport i Sälen i Sverige ble tatt tirsdag.

Peab i gang med flyplass nær Trysil

Tirsdag 10. oktober ble spaden satt i jorda for Scandinavian Mountains Airport i Sälen i Sverige.

Det skriver Peab i en pressemelding onsdag.

Flyplassen ligger rett ved Norges og Sveriges største skidestinasjoner, og skal etter planen åpne høsten 2019, heter det i meldingen.

Peab har fått i oppdrag å bygge første etappe på flyplassen, som ligger rett over svenskegrensen for Trysil. Oppdraget er en totalentreprise med en kontraktssum på 280 millioner kroner. Peab skal blant annet bygge rullebane, taksebane, oppstillingsplasser og tilhørende serviceplasser.

Den totale prislappen på flyplassen er på 1,1 milliarder kroner, og prosjektet dekkes blant annet med 250 millioner svenske kroner i statlig støtte.

− At vi får være med og bygge en ny flyplass her i Sälen, føles veldig spesielt. Vi bidrar til å skape muligheter for flere gjester fra både inn- og utland. Det vil i sin tur bidra til flere arbeidsplasser og vekst i regionen. På den måten føles det som at vi i Peab bidrar til noe stort, og det er veldig gøy, uttaler Tomas Säfström, prosjektsjef i Peab.

Scandinavian Mountains består av de største skidestinasjonene i Norge og Sverige – Trysil, Engerdal, Sälen og Idre. Scandinavian Mountains Airport er en internasjonal flyplass som eies av nærmere 30 lokale og regionale private investorer. Ni private aktører står for driftsøkonomien, skriver Peab i meldingen.

− Sveriges største alpine skidestinasjon Sälenfjällen og Norges største alpine skidestinasjon Trysil har nå mulighet i samarbeid med øvrige aktører i regionen, til å åpne opp internasjonale markeder med direktefly. Dette vil generere ytterligere vekst og arbeidsplasser, uttaler Brett Weihart, VD i Scandinavian Mountains Airport.