Illustrasjonsfoto.

NFF setter miljøet på agendaen

Med overskriften «utfordringer i dagen – miljøvennlige løsninger i grunnen», inviterer Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF) til temadag tirsdag 10. mai.

– NFF ønsker i år å sette fokus på miljøvennlige løsninger på fremtidens transportbehov, fra overordnede nasjonale føringer i forslag til NTP, de politiske prosessene i og rundt Oslo - det grønne skiftet, til de tekniske utfordringene blant annet knyttet til å gjennomføre anbefalingene i KVU Oslo-Navet, skriver tunnelforeningen i programmet for temadagen. .

Temadagen starter med et innlegg av Jan Fredrik Lund i Statens vegvesen. Han skal se nærmere på miljøaspekter og det grønne skiftet i det ferske grunnlagsdokumentet for NTP.

Deretter følger ordfører i Asker, Lene W. Conrad, og Beate Folkestad Habhab (MDG), bystyrerepresentant for byutvikling i Oslo, som skal snakke om henholdsvis miljøprosjektet Vestkorridoren og miljøbyen Oslo.

Også miljøaspekter rundt Fornebubanen vil bli belyst og ikke minst skal Sven Narum i ViaNova trekke frem noen anleggsutfordringer rundt Oslo-Navet planene.

Temadagen arrangeres tirsdag 10. mai i Ingeniørens Hus i Oslo. NFFs årsmøte går som vanlig av stabelen rett etter temadagen.

Herfinner du programmet og informasjon rundt påmelding.