Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil da han la fram resultatet for tredje kvartal 2015 på Fornebu utenfor Oslo. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Statoil selger eiendommer i Trøndelag

Statoil har inngått en avtale om salg av kontorlokalene i Trondheim og Stjørdal. Prislappen er drøyt 1,75 milliarder kroner.

Kjøper av byggene er TRD Campus AS, et prosjekt etablert av Pareto Securities. Salget er den største eiendomstransaksjonen i Trøndelag hittil i år, skriver Adresseavisen.

Samtidig inngår Statoil leieavtaler på 15 år for de samme byggene, med mulighet for forlengelse.

De to kontorbyggene har et areal på til sammen 66.000 kvadratmeter.

– Vi har med denne avtalen sikret oss en lang horisont for bruk og utnyttelse av eiendommene, sier direktør Kåre Thomsen, som er ansvarlig for kontorbyggene i Statoil, i en pressemelding.

Statoil solgte i sommer hovedkontoret på Forus i Stavanger for 2,5 milliarder kroner.

Forrige uke tilbød Statoil alle ansatte å søke om sluttpakke. Bakgrunnen er et ønske om å slanke bemanningen med 20 prosent.

Samtidig som oljeprisen faller voldsomt og pengene renner ut, fastslår selskapet at utbyttet skal øke over tid. Analytikere anslo i Dagens Næringsliv sist tirsdag at Statoil må låne rundt 50 milliarder kroner neste år dersom utbyttenivået skal opprettholdes.