Stavsjøfjelltunnelen på E6 i Hommelvik er en av tunnelene som utbedres for å møte nye sikkerhetskrav og fornye eldre teknisk utstyr. Foto Statens vegvesen

Tunnelutbedring i Trøndelag ut på anbud

Tunnelene skal oppgraderes for å fylle kravene til EU's tunnelsikkerhetsforskrift.

- I 2015 skal de fire tunnelene på E6 mellom Trondheim og Værnes, og Eggetunnelen i Steinkjer utbedres for høyere sikkerhet, sier prosjektleder Harald Inge Johnsen i Statens vegvesen.

Arbeidene består av rehabilitering av fem tunneler på E6 i Sør- og Nord-Trøndelag for Statens vegvesen Region midt. De første fire tunnelene ligger relativt tett etter hverandre mellom Trondheim i Sør Trøndelag og Stjørdal i Nord Trøndelag; Grillstadtunnelen (748 m), Væretunnelen (1625 m), Stavsjøfjelltunnelen (1720 m) og Helltunnelen (3928 m). Den femte tunnelen, Eggetunnelen (597 m), ligger rett nord for Steinkjer i Nord Trøndelag.

Grillstadtunnelen har to løp, mens de øvrige tunnelene kun består av ett løp. Tunnelene skal stenges fullstendig for trafikk når det pågår arbeider inne i tunnelen. Tunnelene kan kun stenges på nattestid samt et visst antall helger.

Arbeidene består i hovedsak av levering og installasjon av variable skilt og bommer, belysning, brannslukkingsutstyr, sikkerhetsutrustning, vifter, kabelbruer og TV-overvåkning.

Entreprisearbeidet er beregnet til mellom 70 og 90 millioner kroner. Anbudsfristen er satt til 7. mars.