Illustrasjonsfoto

Tre av fire selskaper rammet av kriminalitet

Ifølge en pressemelding fra IRMI Group, rammes de fleste bedrifter av kriminalitet internasjonalt. Samtidig rapporterer mer enn halvparten av alle spurte bedrifter i Norge at de aldri foretar bakgrunnssjekk av internasjonale bedrifter de inngår kjøps- og samarbeidsavtaler med.

Ifølge Global Fraud Report 2013/14 ble 73 prosent av private selskaper utsatt for kriminalitet som tyveri og svindel i året som gikk.17 prosent av disse tilfellene dreide seg om innkjøps- og leverandørsvindel, og 14 prosent var korrupsjonsrelatert.

Det skriver IRMI Group i en pressemelding formidlet av nyhetsbyrået Newsbox.

Utdrag fra Næringslivets Sikkerhetsråds Kriminalitets- og sikkerhetsundersøkelse i Norge (KRISNO) fra 2013 viser at norske private bedrifter i liten grad foretar bakgrunnssjekk av potensielle leverandører og samarbeidspartnere.

Som svar på spørsmålet «Foretar din virksomhet undersøkelser av eierskap, struktur og historikk for å sikre at samarbeidspartnere/leverandører har en etisk forretningsadferd og ikke har forbindelse med ulovlig eller uetiske handlinger», svarte 51 prosent at de aldri sjekket, mens 26 prosent svarte at de alltid sjekker ved internasjonale innkjøp og samarbeide.