Arkitema utvikler blant annet det fremtidsrettede boligområdet "Århusjordet" i Fyresdal kommune
Arkitema utvikler blant annet det fremtidsrettede boligområdet "Århusjordet" i Fyresdal kommune

Arkitema fortsetter å vokse

Arkitemas Oslo-kontor kan vise til en omsetning på 127 millioner kroner, og et overskudd før skatt på 7,4 millioner kroner i 2022. Det er en tredobling av resultatet fra 2021.

Arkitema kom inn på det norske markedet i 2015, og møtte ifølge dem selv utfordringer i de tidlige årene når det gjaldt lønnsomhet. 2022 var derimot det tredje året på rad med overskudd i den norske virksomheten. Siden oppstarten i Norge, har Arkitema primært fokusert på helse- og utdanningsprosjekter, men nå begynner selskapet å utforske andre områder sammen med eieren COWI.

– Vi har jobbet hardt i flere år, og nå kan vi se at det har lønnet seg. Årsresultatet er enda et tegn på at vi gjør det riktige, og vi er veldig stolte av det. Vi er involvert i noen betydelige sykehusprosjekter som vil gi oss en solid forretning de kommende årene, som vi må bruke til å konsolidere oss. Samtidig må vi også se på andre markeder som kan være interessante for oss, sier direktør Thomas Innseth i em pressemelding.

Han påpeker at de jobber stadig mer med ingeniørselskapet COWI for å løse oppgaver innen infrastruktur, industri og forsvar.

Arkitema jobber for øyeblikket med prosjekter som Nye Aker Sykehus, Sykehus Nordmøre og Romsdal, universitetsbygget Blått Bygg i Bodø og boligområdet "Århusjordet" i Fyresdal kommune.