Alt klart for å ta imot gjestene til Byggedagene 2019

Denne uken går Byggedagene av stabelen for 20. gang. Alt står nå klart til å ta imot gjestene på Radisson BLU Plaza Hotel i Oslo onsdag morgen.

Byggedagene 2019 arrangeres onsdag 3. og torsdag 04. april.

Arrangementet finner sted i Sonja Henie-salen – og som vanlig stiller mange hundre personer på arrangementet. Det er påmeldt over 500 personer på dag 1 og over 350 personer på dag 2. Det kommer også til å bli rundt 500 personer på ByggeGallaen onsdag kveld, hvor de nominerte kandidatene til prisene Årets Bygg, Årets Anlegg og Årets Trebyggeri skal kåres.

Det er lagt opp til et spennende faglig program, både onsdag og torsdag, og utstillerområdet er som vanlig helt fullt.

I år er vi så heldige å få H.K.H. Kronprins Haakon til å overvære åpningen av konferansen.

Programmet for Byggedagene 2019 er gitt overskriften «Smart arbeidsliv» - og her vil de mange dyktige innlederne komme nærmere inn på denne tematikken, både i et lokalt og et globalt perspektiv.

Adm. dir. Jon Sandnes i BNL gir oss det overbyggende bildet sett fra byggenæringens ståsted. Han følges opp av konsernsjef i Aker ASA, Øyvind Eriksen, som vi komme inn på hvordan de løser sine oppgaver, både i Norge og ute i den store verden. Ole Erik Almlid, adm. dir. i NHO og LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen vil komme inn på hvordan de to organisasjonene ser på fremtidens arbeidsliv. Disse fire toppene vil også ha en oppsummerende samtale rundt denne innledende delen av konferansen.

Etter pause får vi innspill fra adm. dir. i Forskningsrådet John-Arne Røttingen, adm. dir. Asle Randen i Backe Entreprenør og HR- og kommunikasjonssjef Bård Frydenlund i AF Gruppen.

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen vil snakke som hvordan han ser for seg fremtidens smarte arbeidsliv i sekvensen før lunsj.

Faglig leder og gründer av Nordic – Office of Architecture vilfortelle om arbeidet med det nye Regjeringskvartalet, prosjektdirektør Kari Gro Johanson vil fortelle om utbyggingen av Stavanger Universitetssykehus mens Hilde Warp, prosjektleder statlig eiendomsstrategi for tidligere Bodø hovedflystasjon, vil fortelle om Bodø, ny by – ny flyplass. Denne sekvensen avsluttes med innlegg fra adm. dir. i EBA, Kari Sandberg, direktør næringspolitikk i Nelfo, Tore Strandskog, og Marianne Røiseland, adm. dir. i Rørentreprenørene Norge, som vil presentere funnene som er gjort gjennom et arbeid for å skape et lavere konfliktnivå i næringen.

Konserndirektør Hanne Rønneberg i SINTEF Byggforsk, vil gi sine refleksjoner etter 30 år i byggenæringen, med headingen, «Jenter som kommer og jenter som går». Vi får også høre fra noen yngre i krefter rundt hvordan de ser for seg en fremtid i næringen.

Dagsprogrammet avsluttes med Jon Gunnar Pedersen, partner i Arctic Securities. Han vil fordra under headingen. «Fra hus til hytte og vinterpallasser. Hvor norske bygginvesteringer er på vei».

Møteleder for dag 1 er Leo Ajkic.

Som tidligere vil man på dag 2 av Byggedagene høre mer om Bygg21 og deres arbeid. Her får vi blant annet treffe kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland, Magnus Lindkvist, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, adm. dir. i Oslo S Utvikling, Rolf Thorsen og OBOS-sjef Daniel K. Siraj for å nevne noen. Sverre Tiltnes, Bygg 21, er møteleder for dag 2.

Dag 2 av Byggedagene 2019 er et samarbeid mellom Bygg21, Norges Forskningsråd, Innovasjon Norge, Difi, Enova, og Sintef.

Byggedagene arrangeres av Byggeindustrien/bygg.no, EBA og BNL.

Se programmet her

Om du ikke har mulighet til å delta på arrangementet i år, kan du se det live her.