Bjørn-Osvald Skandsen i Systemair (t.h.) kunne i fjor ta imot daværende næringsminister Torbjørn Røe Isaksen på fabrikken på Eidsvoll.

Almlid besøker Systemair på Eidsvoll

NHOs administrerende direktør besøker Systemairs fabrikk på Eidsvoll for å diskutere industriens arbeidsforhold i Norge.

Systemair er en av kommunens største arbeidsgivere med cirka 40 årsverk som produserer ventilasjonsaggregater for bruk i næringsbygg, skoler, sykehus, butikker og så videre. De siste årene er produksjonen lagt om til mer bruk av robotisering.

– Jeg ser veldig frem til å vise frem vår flotte fabrikk og få luftet noen tanker om hvordan det er å drive lønnsom industri i Norge, sier administrerende direktør Bjørn-Osvald Skandsen i Systemair i en pressemelding.

Systemair vil presentere noen tanker for Almlid om hva som skal til for å investere mer og utvikle selskapet videre. Systemair tror at videre vekst i industrien går via investeringer som effektiviserer måten det produseres på.

– Vi må være konkurransedyktige, og med stadig smartere og mer komplekse produkter innebærer det automatiserte prosesser. Det er imidlertid ikke lønnsomt å robotisere alt. Mange oppgaver gjøres fremdeles best av en dyktig fagarbeider og godt håndverk. Fagarbeideren blir derfor ikke overflødig, men oppgavene endres, fra repetitiv og belastende bearbeiding av råmateriale til styring av roboter og sluttmontasje, sier Skandsen.

Andre stikkord for samtalene vil være skatt på arbeidende kapital, tilgang til utlyste utviklingsmidler og hvordan NHO skal jobbe for den middels store industrien sin fremtid.