Foto: Bygr

AF Eiendom går inn i nytt teknologiselskap

AF Eiendom investerer i oppstartsselskapet Bygr for å tilby en ny kommunikasjons- og delingsplattform for sine boligkjøpere.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding tirsdag.

Bygr er et bergensbasert teknologiselskap som tilbyr en plattform for dialog mellom eiendomsutvikler, entreprenør og kjøper. Selskapet støttes av StartupLab, og har også fått drahjelp fra Innovasjon Norge.
– Ideen fikk jeg da jeg selv kjøpte ny bolig for litt over to år siden. Jeg opplevde kjøpsprosessen som tungvint og lite oversiktlig og tenkte at dette må det gå an å gjøre bedre, sier gründer og daglig leder Guy Montuelle, som frem til i sommer jobbet som forretningsutvikler i Vipps.

AF Eiendom håper på bedre samhandling mellom partene i byggeprosjekter med den nye plattformen.

– I dag foregår det meste av kommunikasjon via telefon eller e-post, og det er lett å miste oversikt over både tilvalg og kostnader. Det er tidkrevende for både kunden og utbygger. Da Bygr kom på radaren vår med en idé og stort pågangsmot om å utarbeide en løsning som kunne samle all dokumentasjon og kommunikasjon øynet vi raskt mulighet for et samarbeid, forteller Ole Blaauw Johansen, leder for forretningsutvikling i AF Eiendom.

Foruten AF Eiendom har Bygr også fått med seg ByBo og Bate boligbyggelag på investeringssiden og som pilotkunder.

– Dette er et samarbeid som gagner alle parter. AF Eiendom får hjelp til å løse problemstillinger knyttet til kundereisen, og Bygr får bransjeinnsikt, mulighet til å teste løsningen gjennom pilotprosjekter i AF Eiendom og en døråpner til bransjen, sier Bygr-gründer Guy Montuelle.

Bygr lanserer plattformen i november i år. AF Eiendom og Bygr er i gang med å se på prosjekter der plattformen kan testes, heter det i pressemeldingen.