100 ansatte mister jobben når deler av Jøtul flyttes til Polen

Ovnsprodusenten Jøtul flytter deler av produksjonen til Polen. Det fører til at 100 ansatte på Kråkerøy i Fredrikstad mister jobben, melder NRK.

Saken ble behandlet på et styremøte mandag. Der ble det vedtatt å gå videre med restruktureringen av selskapet, blant annet gjennom å bygge anlegget på 20.000 kvadratmeter i Polen.

Oppstarten ved anlegget i Polen er planlagt i første kvartal 2020, ifølge en pressemelding fra Jøtul Group mandag.

Flytter også fra Danmark

Datterselskapet Scans produksjon, som i dag skjer i Vissenbjerg i Danmark, flyttes også til Polen. Det samme gjelder de mest arbeidsintensive prosessene ved anlegget på Kråkerøy, blir det opplyst.

Støperiet blir beholdt i Norge. Det samme gjelder hovedkontoret, administrasjonen, salgs- og markedsføringsavdelingene, utviklingsavdelingen og lagerfunksjoner.

– Vi har jobbet veldig tett med vår nye eier, OpenGate Capital, for å planlegge en bærekraftig framtid for Jøtul. Etter år med tap var det nødvendig med vesentlige endringer for å opprettholde lønnsomheten. Ansatte i Norge og Danmark blir dessverre berørt når vi flytter noen deler av produksjonen til Polen, sier administrerende direktør Nils Agnar Brunborg i Jøtul.

100 av 280 ansatte

Til NRK opplyser klubbleder Arild Johannessen ved Jøtul i Fredrikstad at det ser ut som rundt 100 fast ansatt blir berørt. Jøtul har 280 ansatte på Kråkerøy.

– Det vil i hovedsak ramme produksjonslinjen og ansatte der. Vi skal i forhandlinger med bedriften, så får vi se om vi klarer å få etablert nye oppgaver her, sier klubblederen.

Ifølge Nettavisen mister 70 ansatte i Danmark jobben.

Oppkjøpsfondet Ratos solgte i februar i år selskapet til OpenGate Capital, etter å ha eid Jøtul siden 2006. Tidligere var ovnsprodusenten eid av familien til Ap-leder Jonas Gahr Støre.