Småsnegler i hagen

Hei! Fyttet inn i ny bolig i høst, et rekkehus med hage Der står en stor skjærsminbusk som hadde mange oppspiste blader, og mange små, slimete gulbrune/gulbeige snegler med hus på var rundt omkring på busken. Har hørt at snegler med hus på ikke gjør skade, men det ser jo ikke ut til å stemme. Vet du hva dette er, og hva som kan gjøres? Har to katter som ikke må bli berørt avevt. gift. Har tenkt å lage flere blomsterbed til sommeren. Har du tips til planter som disse sneglene ikke liker? Bor ca en mil nord for Jessheim, som er H4-område tror jeg. Har forøvrig ikke sett mordersnegler her foreløpig.

Hilsen Vivi-Ann Heisholt

Hei Vivvi-Ann

Dessverre er det slik at snegler med hus også lever av plantematerialer og derfor har du nok fått en ekstra stor koloni på busken i den nye hagen din. Jeg vil anbefale deg å følge godt med til våren, og passe på å spyle busken med vannslangen relativt ofte. Dette kan være nok til at sneglene finner et annet sted å beite. Mordersneglene spiser mye mer og hurtigere enn de små sneglene, så jeg krysser fingrene for at du slipper å oppleve de.

Når det gjelder hvilke planter som sneglene ikke liker, er det vanskelig å si. De går på det meste. Hvis du ønsker hjelp til å komponere et blomsterbed, hjelper jeg deg gjerne med det, men da må du sende inn et nytt spørsmål med hvilke farger du ønsker, hvilken farge huset har og hva du liker (høye, lave), størrelse på bed etc samt hvor mye lys bedet får (morgensol/kveldssol).

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen