Byparken i Mosjøen mottar Hageselskapets Hagekulturpris

Det norske hageselskap (Hageselskapet) tildeler Byparken i Mosjøen Hageselskapets Hagekulturpris 2012. Tildelingen er en påskjønnelse for utvikling av et vakkert parkanlegg til glede for mange.

Tildelingen har skjedd etter innstilling fra Hageselskapet Nordland, og er en påskjønnelse for utvikling av et vakkert parkanlegg til glede for mange.

I juryen begrunnelse heter det blant annet: "Byparken er restaurert etter fire forskjellige tidsepoker. Parken er på åtte mål og fremstår som et smykke i byen. Den blir flittig brukt av byens befolkning som en «grønn lunge» og er med sin universelle utforming tilgjengelig for alle. Dens oppbygging gir et godt perspektiv på hundreårets uutvikling i plantemateriale og utsmykning. Kommunegartner Ragna Berg og Vefsn Kommune hedres med dette for deres arbeid for byparken."

Hageselskapets Hagekulturpris tildeles personer, institusjoner, organisasjoner eller bedrifter som på en forbilledlig måte har gått foran i arbeidet for å realisere Hageselskapets visjon "å bedre menneskers livskvalitet gjennom grønne opplevelser". Prisen består av et diplom laget av kunstneren Ann Kristin Hagesæther, samt en plakett til montering på et synlig sted.

Prisoverrekkelsen finner sted i Byparken fredag 24. august kl. 1200, og alle er hjertelig velkommen.