Nordmenn bruker 13 milliarder på hagen!

I snitt bruker Ola og Kari Nordmann over 8000 kroner på å gjøre hagen og balkongen pen til sommeren. Hagemarkedet i Norge er på hele 13 milliarder kroner, ifølge dinepenger.no.

Økonomi-nettstedet har tatt pulsen på hageshoppingen. Blomsterselger Sezar Kayri ved Stortorvet Blomster i Oslo forteller at handlingen har eksplodert etter 17. mai:

– Det er været som bestemmer. Vanligvis begynner vi å handle blomster i april, men kulden i år har gjort at folk ikke har tatt sjansen før nå, sier han til dinepenger.no.

Kayri mener det er tydelig at folk bruker mye penger på hage og balkong, og at det øker fra år til år.

Bruker 8000 kr hver
Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for Nordea fremgår det at hver nordmann bruker over 8000 kroner på å piffe opp hagen før sommeren.

– Det er litt overraskende at det er så mange som bruker så mye penger på uterommet. Det ser ut til å være en trend å fokusere mye på hagen og balkongen. Mange tv-programmer handler om dette, og hageselskapene er offensive i sin markedsføring, sier forbrukerøkonom Christine Warloe i Nordea til dinepenger.no.

Bjørn Erik Øye i Prognosesenteret mener at det ikke er noe nytt at nordmenn bruker mye penger på hage, men at det er et resultat av at vi generelt har mer penger mellom hendene og dermed ønsker å øke standarden.

Les hele artikkelen i dinepenger.no her.

Les også:
Flere vil ha proffhjelp til hagen
Slik får du flott plen