Små, grønne hekker

Jeg syns det er så vakkert med slike små "gammeldagse" innfatningsshekker av buksbom. Men det går jo ikke her jeg bor. Så, da falt en ide ned i hodet mitt: Er det i det hele tatt mulig å plante slike små hekker av vanlig gran? Er det noen grense for hvor lave slike granhekker kan være?

Har hørt at de kun vokser noen uker om våren. Hvis man da passer veldig godt på? Eller bør jeg heller prøve spirea eller andre typer busker?

Blir veldig glad for svar.

Hilsen Victoria

Hei Victoria

Jeg liker også veldig godt å ramme inn bedene med små, lave hekker. Buxbom er jo veldig sart, men du kan bruke Alperips (Ribes Alpinum). Det blir vel så fint!

Den må holdes nede med klipping da den vokser fortere enn Buxus. Den er ikke vintergrønn, men er den første busken som blir grønn om våren. Alperips har en herdighetsgrad på 7, og det håper jeg går hos deg. Jeg vil ikke anbefale deg en granhekk, da den nok ikke blir pen på sikt og kanskje vil stå i for stor kontrast til blomstene dine.

Hvis det er mange meter med innfatning du planlegger, vil jeg anbefale deg å kjøpe plantene som barrotsplanter - det sparer du mange penger på og det vil jeg tro du kan bestille hos ditt nærmeste plantesenter. Lykke til!

Med vennlig hilsen
Marit Næss Jørgensen