Robotgressklipper for små plener

Selv frimerke-plener kan bruke den nye robotgressklipperen fra Husqvarna. Nå kan de automatiske robotklipperne snart være allemannseie, ifølge produsenten.

– I fremtiden vil robotgressklippere bli like vanlig for huseiere som oppvaskmaskiner er i dag. Automower 305 gjør robotklipping overkommelig for enda flere huseiere, i tillegg til at den frigjør tid til andre aktiviteter uten å måtte gi avkall på en velstelt plen, sier produktspesialist Oddmund Ihle i Husqvarna.

Den kompakte og lette nykommeren er skreddersydd for mindre hager og fungerer perfekt for plener opp til 500 m2. I likhet med sine større Husqvarna-søsken, sørger robotklipperen Automower 305 for bekymringsfri plenklipping gjennom hele sesongen, ifølge produsenten.

Enkel å flytte
Robotgressklipperen Automower 305 representerer tredje generasjon av stillegående automatiske robotgressklippere.

Husqvarna skapt en kompakt og pålitelig robotgressklipper for små hager og plener. Klipperen veier bare 7 kg. I rekkehus med adskilte plener, vil det derfor være enkelt å flytte den fra plen til plen. Den vil heller ikke presse gresset ned.

– Den klipper og gjødsler plenen til perfeksjon helt av seg selv, sier Ihle.

Pin-kode skal hindre tyveri
Men selv om klipperen er enkel i bruk, kompakt og veier lite, er det ikke enkelt for tyver å ta den med seg. I likhet med alle de andre Husqvarna-robotklippere, er den nye modellen utstyrt med et avansert alarmsystem og en personlig PIN-kode som sørger for at maskinen er ubrukelig hvis den skulle bli stjålet.

Gunstig for naboene
Har du naboer tett på huset ditt, er det trolig flere enn deg som kommer til å bli glad i den lille robotklipperen.

– Plenklipperen er lydløs og kan brukes både på dag- og nattestid. Den gir ikke noe utslipp, og den er også like god i regnvær som i solskinn, sier Ihle og legger til at Automower 305 er utstyrt med et oppladbart Li-Ion-batteri, og at den bruker mindre energi enn en lyspære.