Tuja

Hei Marit, jeg har et spørsmål ang thuja. Så i et hageprogram at det ble brukt thuja som vokste nærmest som i spiral - og ifølge programleder vokste de etter solen. Denne thujaen så - i motsetning til mange andre thujaer - dekorativ ut, men jeg har ikke klart å finne den igjen i noen planteforretning. Ikke husker jeg navnet på den heller, men etterhva jeg har lest på nett kan det være snakk om en type korea-thuja. Hva tror du? Mvh

Anders

Hei Anders

De fleste Tujaene som du ser i spiralform og som er i salg, er nok klippet slik.

Derimot, - vender du blikket mot England og deres ihuga hage-entusiaster, vil du kunne finne trær som vokser i spiralform, fordi eieren nitidig har gått og dreiet på treet over mange år. Disse trærne får nok også litt teknisk hjelp i form av klipping, men eierne går opp i at VEKSTEN skal være spiralformet. Dette får de til, ved å stille trærne i spesielle vinkler og la de få lys fra en side, slik at veksten strekker seg mot lyset. Slike trær er dessverre ikke i kommersielt salg. Dette er også som oftest Buksbom(Buxus) og ikke Tuja.

Jeg har aldri hørt om en Korea-tuja, så den kan jeg dessverre ikke si noe om. ;) Vi har Korea-edelgran i Norge, og de er også anbefalelsesverdige, så du kan jo google den, og se om den er noe. Den er blågrønn og får i unge år, blågrå kongler som står opp som juletrelys.

Med vennlig hilsen fra Marit Næss