Et fargerikt blikkfang

Sineraria eller (Senecio cruentus hybrid) hører til de gamle klassiske potteplantene våre, men fremstår nå i nye moderne utgaver.

Sineraria har fått nye, friskere blomsterfarger. Med et fargespekter som varierer fra hvit, rosa, lilla, rød til knall blå er sineraria virkelig et fargerikt blikkfang til boligen forteller Tonje Bergh, informasjonsansvarlig ved Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Fargelegg boligen med sineraria
Sineraria har margerittlignende tettsittende blomster som sitter i en halvkule over planten, og med sine store hjerteformede blader gir sineraria et dekorativt og frodig inntrykk. Det blir enkelt å gi boligen et innslag av friske farger med sineraria. Blomsterfargene finnes i en rekke røde, rosa, lilla og blå nyanser. Én enkelt plante er flott i en potte f.eks. i kjøkkenvinduet, men flere planter satt sammen i en grupper er også veldig dekorativt.

Viltvoksende på Kanariøyene
Den sinerariaen som vi bruker som potteplante i dag ble til i England som et resultat av en krysning mellom 2 plantearter, hvorav den ene arten, Senecio cruentus, finnes viltvoksende på Kanariøyene. Etter mange forsøk og flere krysninger ble resultatet en ny sineraria hybrid med lengre blomstringstid, nye skarpe farger og en plante som kan tåle ned til 8-10 C˚.