Grønne lunger

Vi er glade for det intitiativ som nå er tatt ved dannelsen av Grønt Nettverk. Nå skal de aktuelle organisasjonene som står bak nettverket, møte flere statsråder for å diskutere nødvendigheten av at det opprettholdes grønne lunger i en by. Alle mennesker har godt av å se et tre fra sitt vindu. Dessverre har det i mange byer vært et alt for stort press på ubebygde areal i byene. Mange utbyggere har ofte vært for kreative i sin nedbygging av grønne steder.

På den annen side må man av og til også ofre grønne flekker for bl a å gi plass til skoler, sykehus, barnehager eller hva som ellers trengs i et moderne samfunn. Man tar man en grønn flekk, må man prøve å skape en ny. Mange steder kan man med fordel rive gamle industribygg som er gått ut på dato, for heller å lage en park på stedet.

Det er viktig at både offentlige planleggere og politikere er bevist. Stadig vekk ser vi at kommunens planleggere ofrer alt av grønne lunger for å tiltrekke seg industri- og handel. Men dersom man bare står tilbake med en steinørken fylt av betong og stål har menneskene i den kommunen blitt fattigere på det som betyr noe.