Må betale 200 millioner for å bruke Namsos Rock City

I løpet av 20 år skal Namsos kommune betale eiendomsinvestorer nær 200 millioner kroner for å bruke Rock City.

Det har skapt kraftige reaksjoner i Nord-Trøndelag. Ressurssenteret Rock City Namsos  gikk på et dundrende underskudd på over syv millioner kroner i sitt første driftsår.

Nå er det en leiekontrakt mellom rockesenteret og kommunen, som ifølge NRK Trøndelag får sterk kritikk. Eiendomsinvestoren Stein Borkmo er én av dem som er kritiske.

– Jeg synes det er helt forferdelig, og en kontrakt på 20 år er helt unaturlig. Prisinga er satt som om bygget skulle ha ligget midt på Karl Johan i Oslo, så jeg skjønner ikke hva de har tenkt de som har signert denne kontrakten. De kan ikke ha peiling på leieforhold, sier Borkmo til NRK Trøndelag.

Namsos kommune betaler 8,4 millioner kroner i året for å leie 2700 kvadratmeter kulturbygg som er oppført av investorer. Borkmo som selv driver mye utleie i Namsos, synes summen er hårreisende.

En 20 årskontrakt med prisregulering gi kommunen en kostnad på omtrent 200 millioner kroner. Den største delen av dette må Rock City betale.

Økonomien i Rock City skal granskes, noe som betyr at styrelederen vil ha alle opplysninger på bordet. Det er verdens største revisjonsselskap som er leid inn for å gjøre jobben.

Ifølge Rock City Namsos sine egne nettsider, skal de være et ressurssenter for profesjonell musikk.

"Senteret planlegger med tanke på å kunne tilby nye utdanningsretninger basert på sektorens ønsker og behov. I tillegg planlegges det å være et bransjesenter som skal være et sted for utvikling av ideer, prosjekter, bedrifter og kompetanse, og skal omfatte et Trønderrockmuseum", heter det på rockesenteret sine nettsider.