Overveldende interesse for skiskole

Etter flere år som sponsor for skiidretten, har Norgeshus opprettet en egen skiskole. Interessen er over all forventning.

17 idrettslag med til sammen 1130 barn og unge er påmeldt. – Dette er veldig bra, synes markedssjefen i Norgeshus Benn Asgeir Båtvik.

Skiskolen er et samarbeidsprosjekt mellom Norgeshus, Team Norgeshus, Swix Sport og Norges Skiforbund (NSF).

– Formålet er å spre skiglede, skape følelse av mestring og oppmuntre barn, ungdom og voksne til økt aktivitet på ski, fremholder Båtvik.

Idrettslagene som er påmeldt er spredt over store deler av landet. Lagene som er påmeldt er Uskedal IL, Vegårshei IL, Bjerkrheim IL (Sirdal), Hovin IL, Melbo IL, Tambarskjelvar IL, Gjerstad IL, Nes Ski, ROS IL, Raufoss IL Ski, Gjøvik SK, Vang SF, Drevja IL Ski, Hurdal IL, Høybråten og Stovner, Skedsmo IL og Fossum IF/NSF Kombinert.

Emil Søbak Gundersen, trener for Team Norgeshus, har utviklet det faglige opplegget for skiskolen.

– Dette er ikke en teknikkskole eller et prosjekt rettet mot mosjonister, men derimot et tiltak direkte rettet mot barn og ungdom, sier Gundersen som ønsker å bidra til økt rekruttering og skiglede på grasrota.

I tillegg er det en mulighet for de litt eldre til å få med seg noen tips og utvikle sin faglige kompetanse på langrenn.

Skiskolen og kursene starter 22.-24. mars. Samlingene åpner med sosial aktivitet fredag kveld, to leke-/treningsøkter på lørdag pluss temakveld for de eldre deltagerne på lørdagskvelden.

– Samlingene avsluttes søndag med lek/treningsøkt og en felles lunsj på klubbhuset, forteller treneren og ønsker alle 1130 velkommen til Norgeshus Skiskole.