Togtrafikken i gang igjen

Rett før klokken 7.30 fredag morgen var togtrafikken nord for Oslo så smått i gang igjen. Men passasjerene må regne med noe forsinkelser i morgentimene.

En signalfeil på Lillestrøm stasjon førte tidlig fredag morgen til full stans for alle tog som går til og fra Lillestrøm stasjon. Problemene berørte Kongsvingerbanen, Tog til Lillehammer og Trondheim, lokaltog til og fra Lillestrøm og all trafikk til og fra Oslo lufthavn.

– Dette er meget beklagelig, og vi er klar over at dette er en forferdelig situasjon for pendlerne, sier pressevakt Trude Isaksen i Jernbaneverket til NTB.

Problemet med signalanlegget oppsto klokken 2 natt til fredag.

– Vi hadde raskt folk i gang med å utbedre feilen, men det tok dessverre noen timer, sier Isaksen.

Kommunikasjonsrådgiver Erik Lødding i NSB bekrefter at signalfeilen fikk store konsekvenser for alle som skulle tidlig ut på de berørte strekningene. En rekke lokaltog og regionstog ble innstilt, og det ble satt opp buss forbi Lillestrøm.

– Vi anbefaler reisende om å møte fram til togavgangen, men samtidig følge med på informasjon via appen vår om forsinkelser, sier Lødding.

I tillegg til signalfeilen på Lillestrøm var det også en jordingsfeil i signalanlegget ved Oslo S klokken 6.15. Denne feilen ble utbedret i løpet av omtrent et kvarter, ifølge Isaksen.