Elektrikerkjede inn i Startbank

Landets største elektrikerkjede, EL-PROFFEN, har meldt seg inn i Startbank, leverandørregisteret for bygg- og anleggsnæringen som nå omfatter over 3 500 godkjente firmaer.

EL-PROFFEN har 164 medlemsbedrifter over hele landet med 2 700 ansatte og en årlig omsetning på 2,7 milliarder kroner.

- Vi håper EL-PROFFEN gjennom Startbankregistertet tydeliggjør sitt mål om seriøsitet og kvalitet, sier salgssjef Preben Fischer Hansen i EL-PROFFEN, som oppfordrer bestillere av bygg. og anleggstjenester til å bruke Startbank- registeret som en kvalitets- og sikkerhets sjekk, før det inngås avtaler med leverandører.

– Startbank bidrar til å ekskludere useriøse anbud. Det er også med på å sikre en høyere kvalitet både i tilbudsevalueringen, utførelsen og omdømme, fordi man forespør en leverandør som har alle formaliteter i orden, sier Fischer Hansen.

Seriøsitetsprosjekt som virker
Startbank er resultat av samarbeidet mellom Byggenæringens Landsforening (BNL) og offentlige myndigheter som et ledd i prosjektet "Seriøsitet i byggenæringen”.

– Formålet med registeret er å sikre bygg- og anleggsbransjen seriøse samarbeidspartnere som konkurrerer på like vilkår, opplyser Carsten Krøger, sales and business development manager i Startbank.

Strenge kriterier
– For å bli godkjent i Startbank-registret må virksomheten dokumentere formaliteter som regnskap, HMS, KS, forsikring og momsinnbetalinger. Dette gir bestilleren trygghet for at selskapet driver seriøst og i henhold til norsk lov, fastslår Krøger.

Startbank driftes av Achilles, som også driver kvalifikasjonsordninger for olje og gass, energi og transportsektoren.