Vil ha drill til jul

Mange menn vil ha verktøy til jul, viser en undersøkelse offentliggjort midt i gavestria. Helst drill.

36 prosent av norske menn ønsker seg verktøy til jul, viser en undersøkelse YouGov har gjort for Biltema.

– Menn snakker ofte seg i mellom om at damer skaffer seg en masse unødvendige ting. Men slikt kommer nok an på øynene som ser. Menn har alltid bruk for mer verktøy, sier daglig leder Tommy Fredriksen i Biltema.

Behovet er høyst reelt, mener Otto Robsahm, kjent som Sinnasnekker’n fra TVNorge.

– Det er vel litt som med mobiltelefoner, vi vil ha det nyeste og beste. Men hvis du eier en bolig er det bare tull ikke å ha mye verktøy. Det er alltid noe som må repareres. Treverk råtner, vegger må males. Det er en konstant kamp mot elementene, sier Robsahm.

Også 12 prosent av kvinnene sier at de ønsker seg verktøy.

Hver tredje
Av de som ønsker seg verktøy til jul, svarer hver tredje at de vil ha drill.

Andelen er like høy hos blant kvinner og menn.

– Kvinner kjøper dyrere driller enn menn, de skal ha det beste. Å spare noen kroner på billigvarianter som du må lade før jobben er gjort, er bare irriterende. Skaff en drill med godt batteri, sier Tommy Fredriksen.

En drill kan som regel både skru og bore. I hvilke materialer avhenger imidlertid av hvor sterk drillen er.

– Jeg tror de fleste ønsker seg en drill som gjør alt, men dessverre er det fortsatt du som må gjøre jobben. Drillen er bare ett nyttig hjelpemiddel. Det skal i en del tilfeller litt trening til før jobben blir bra, sier Biltema-sjefen.

Mange har erfart hvor viktig det er å holde drillen rett før man setter i gang. Og at det ofte går bedre hvis man lager et lite hull med syl eller dor hvis underlaget er hardt.

Sinnasnekker’n drar ikke langt uten en drill.

– Jeg har driller over alt, på kontoret, i garasjen, én i hver av de to bilene mine. Den er et must blant verktøyene, sier Robsahm.

Drill vs. slips
Om menn flest blir gladere for verktøy til jul enn slips?

– Helt klart. Slips er for pusekatter, hehe. Man vil fornye seg, også når det gjelder verktøy. Mange verktøy er også blitt flerfunksjonelle. Det gjør dem ekstra artige å vise fram, sier Tommy Fredriksen.