Primahus Entreprenør utvider Trondheim lufthavn

Betonmast-selskapet Primahus Entreprenør AS har inngått en samspillskontrakt med Avinor om oppføring av to bygg på Trondheim lufthavn, Værnes.

Prosjektet har høyt miljøfokus, og byggene skal sertifiseres som BREEAM-NOR - Excellent.

Kontraktsummen er på rundt 75 millioner kroner eks mva.

Oppdraget omfatter en utvidelse av terminalbygg A, Pir vest på ca. 1500 m2 og en Commuterterminal på ca 2000 m2. Byggene oppføres med plasstøpte fundamenter og dekkekonstruksjon av plasstøpt betong, mens takkonstruksjonen utføres med gitterdragere av stål, med overliggende kompakttakselementer. Fasadene utføres i det alt vesentlige i glass.

Prosjektet utvikles i en samspillkontrakt hvor byggenes ulike deler skal optimaliseres i nært samarbeid mellom Avinor og Primahus. Avinor har satt som krav at Commuterterminalen skal sertifiseres BREEAM-NOR - Excellent.

De første spadetakene ble tatt i midten av november, og byggene skal etter planen stå ferdig i medio november 2013.

- Vi er svært fornøyd med å ha fått på plass denne samspillsavtalen. Vi har gjennom mange år hatt et meget godt forhold til Avinor, og vi ser spesielt frem til å gjennomføre et BREEAM-prosjekt sammen med Avinors dyktige stab på Værnes. Værnes er en sentral flyplass for landsdelen, og vi som lokal entreprenør er alltid stolte over å være en del av utviklingen av både flyplass og landsdel, sier Gabriel Bjørseth, daglig leder i Primahus Entreprenør.