Lindab lanserer sikkerhetsklassifiserte sandwichpaneler

Lindab lanserer nå sin første nyhet innen sandwichelementer, et drøyt halvår etter overtagelsen av Plannjas sandwichpanelproduksjon.

Mange bedrifter ønsker å sikre sine lokaler bedre enn minimumskravet, blant annet for å oppnå rabatt på forsikringen eller eventuelt nedsatt egenandel ved skade.

– Lindab tilbyr nå markedet sikkerhetsklassifiserte sandwichpaneler i sikkerhetsklasse 2 i henhold til Svenska Stöldskyddsföreningens föreskrift SSF 200, heter det i en melding fra selskapet.

– Gjennom å benytte disse elementene på bygningen øker den mekaniske beskyttelsen på fasaden samt at det forlenger tiden det vil ta å komme seg gjennom fasaden. Alternativt så tvinges personer med uhederlige hensikter til å benytte metoder som gir så stor støy at forsøket på innbrudd vil oppdages, skriver de videre.

Elementene er forsterket med rundstenger, samt planplater i langs- og sideskjøten.

– Våre patenterte sikkerhetsklassifiserte elementer kan fås i stenull (Base/Plus) fra tykkelse 150 mm. Det gir ingen påvirkning av ytelse som lyd, tetthet eller estetikk og medfører ingen form for merarbeid for montøren på arbeidsplassen, skriver Lindab i meldingen..