Bunde og Nilsen med på Strömstad-handel

Investoren Torstein Tvenge har fått med seg BWG Homes-sjef Lars Nilsen og entreprenørkonsernet Bundegruppen på å bygge nytt kjøpesenter i Strömstad.

Etter at reguleringsplanen kom på plass tidligere i år, er nå byggesøknad levert til Strömstad kommune. Håpet er nå å komme i gang med byggingen i februar, og målet er å åpne dørene for kjøpekåte nordmenn på handletur før sommeren 2014, melder Dagens Næringsliv.

I fem år har Torstein Tvenge sammen med sine barn sittet på tomten som ligger langs Osloveien som er hovedinnfartsåren til Strömstad. Da reguleringsprosessen var avklart, fikk Tvengefamiliens selskap Fram Eiendom med seg Lars Nilsens Lani Invest og Bunde Eiendom, og sammen har de dannet BT Property Strömstad AB.

Kjøpesenteret vil i følge svenske media være på 15.000 kvadratmeter fordelt over to etasjer kombinert med et underjordisk parkeringsanlegg. Her vil kjøpesugne nordmenn finne flere typer butikker hvor matbutikken vil være den største på 4.000 kvadratmeter. Kostnadene er anslått til om lag 250 millioner kroner.

Bygget er tegnet av Hille Melbye Arkitekter, og senteret skal markedsføres som Gallerian Strömstad.

Beliggenheten skal være svært så attraktiv da nærmeste nabo er et av Sveriges største utsalg for vin og brennevin. Og nettopp et systembolag-utsalg mangler hos det konkurrerende Nordby-senteret rett etter grensen ved Svinesund.