Systemhuskjeden skifter kjedeleder

Suksesslederen Karl Arne Jespersen forlater Systemhuskjeden. Inn kommer Trond Lie (49) fra stilling som markedssjef i Power Office AS i Bodø

– Lie kommer inn i organisasjonen i en spennende fase hvor flere og flere byggmestre og entreprenører ønsker seg inn i våre huskjeder på grunn av sterke merkevarer og profesjonelle IT systemer som tilfredsstiller krav til foretakssystem i bedriftene. Vi er også ettertraktet på grunn av vår oppmerksomhet rettet mot mer effektiv byggeplassdrift gjennom nye konseptboliger og nye logistikkløsninger gjennom Mestergruppen og Byggeriet-kjeden, kommenterer Arve Solheim som er konserndirektør i Mestergruppen Bolig.

– Bakgrunnen til Trond Lie passer derfor godt inn i vår strategi fremover, fremholder Solheim.

– Jeg vil bruke min erfaring og kompetanse innen salg, markedsføring og IT for å komme fort i gang som en effektiv leder i Systemhus. Jeg gleder meg veldig til å jobbe sammen med det sterke fagmiljøet i Systemhus, sier Trond Lie som er utålmodig etter å komme i gang. Han starter i sin nye jobb 1. november.

Trond Lie overtar etter Karl Arne Jespersen som kom til Systemhus og byggenæringen fra firsørkjeden Nikita. Etter en vanskelig periode har han de senere årene utviklet Systemhus til å bli den hurtigst voksende boligkjede i Norge med betydelig økning i salg, igangsetting av boliger og antall nye medlemmer inn i kjeden. Jespersen skal begynne i Bodøfirmaet DIPS ASA som salgs- og markedsdirektør. Selskapet er markedsleder innen helsetjenester og software til sykehus.

Systemhus er en av de eldste og mest markante huskjedene i landet med kjedekontor i Bodø. Boligkjeden har omlag 75 selvstendige byggmesterbedrifter og entreprenører som i 2011 bygget 600 boliger. Systemhus har som mål å tilby det beste inneklima samt godt og tidsriktig design.

Eierselskapet Mestergruppen AS har lang tradisjon og virksomhet med utspring i byggmestervirksomhet i Norge. Gruppen arbeider i dag blant annet med kjedekonsepter innenfor husbygging og byggevarehandel og eier Mesterhuskjeden, Systemhuskjeden, byggevarekjeden Byggeriet, arkitektkontorene Unikus og Tegra samt flere andre selskaper innen byggevarehandel og byggevirksomhet.