Sp vil ha slutt på Mæland-avtaler

Sjefer i staten bør få maks tre måneders etterlønn, mener Senterpartiets Jenny Klinge. Avtalen politidirektør Øystein Mæland fikk da han sluttet, bør bli den siste, sier hun til VG.

– Det har utviklet seg en sterkt kritikkverdig lønnskultur i staten. Det er helt håpløst at vi skal bruke av skattebetalernes penger på å betale folk for en jobb de ikke lenger gjør, sier Jenny Klinge, justispolitisk talskvinne for Sp til VG.
Ifølge avtalen mellom Justisdepartementet og Mæland, som ble klar fredag, får Mæland fortsette som spesialrådgiver i departementet med lønn på 1,4 millioner kroner ut 2013.

Klinge understreker at hun ikke er ute etter å ta Mæland personlig, men avtalene som sådan.

– Gi dem tre måneders etterlønn. Punktum. Det bør gjelde uansett om man trekker seg frivillig fra en lederstilling, eller om man blir bedt om å slutte, sier Klinge.

Mælands åremålskontrakt som politidirektør var opprinnelig verdt 7,5 millioner kroner, om han sto tiden ut.

SVs Bård Vegar Solhjell som er oppnevnt som settestatsråd i alle saker som gjelder tidligere politidirektør Øystein Mælands tjenesteforhold, synes avtalen er grei.

– Jeg synes det er en minnelig avtale. Det som har vært viktig her, er at vi får brukt kompetansen hans til noe det er stort behov for, sier Solhjell til VG.