Betonmast bygger skole og kjøpesenter

Betonmast har nylig inngått kontrakt om å bygge Nordseter Skole i Oslo og de skal utvide Raufoss Kjøpesenter.

Det er Betonmast Oslo AS som har vunnet anbudskonkurransen om bygging av Nordseter Skole på Nordstrand i Oslo for Undervisningsbygg Oslo KF.

Prosjektet skal gjennomføres i en partneringavtale, og anbyderne er evaluert både på pris, men like mye på kompetanse, oppgaveforståelse og kapasitet..

– Et viktig oppdrag for Betonmast, konstaterer konsernsjef Jørgen Evensen. Betonmast har satset hardt på et kompetanseløft innenfor miljø og miljøriktig bygging.

– Sammen med gode partnere og solid samspillserfaring skal Nordseter Skole bli et referanseprosjekt, sier han. Prosjektet omfatter bygging av en ny barneskole på 7500m2, der prosjektering utføres etter passivhusstandard. Nybygget skal etableres med tilknytning til eksisterende ungdomsskole, og inkludert i prosjektet er omfattende utomhusarbeider for begge byggene.

210 millioner
Avtalen er en partering-/samspillskontrakt.

I løpet av høsten skal det utarbeides en målpris som vil danne grunnlag for den endelige avtalen, som forventes signert i løpet av november 2012.

Med seg i partneringsalliansen har Betonmast firmaene Lys og Varme AS, ORAS AS og Bjerke Ventilasjon AS. Arkitekt er Planforum Arkitekter AS og rådgivende ingeniører er Norconsult AS, som begge vil være en del av partneringalliansen. Partnering er en gjennomføringsmodell der byggherre, arkitekt, rådgivere og entreprenører får et felles ansvar for prosjektgjennomføringen.

En partneringsallianse medfører også incitamenter knyttet til resultatoppnåelse. Byggestart er anslått til medio november, med ferdigstillelse juni 2014. Antatt kontraktssum er 210 millioner kroner eks. mva.

– Betonmast innehar mye kompetanse på samspill og partnering. Dette prosjektet passet oss derfor veldig bra. Vi hadde de rette ressursene tilgjengelige for et oppdrag som dette. Samspillsentrepriser forutsetter at man setter sammen personer som forstår kontraktstypen, og det mener jeg vi har fått til. Satsing på offentlige prosjekter av denne typen er en del av vår strategi. Vi gleder oss til å komme i gang med å bygge Oslos beste barneskole, sier Ole-Bjørn Bakke, daglig leder i Betonmast Oslo AS.

Raufoss kjøpesenter
Toten Bygg og Anlegg AS, et datterselskap av Betonmast AS, har inngått avtale om å utvide Raufoss Kjøpesenter for Coop Raufoss Kjøpesenter AS.

Avtalen er en totalentreprise på ca. 130 millioner kroner eks. mva. Byggestart er beregnet til medio oktober, med en byggetid på 13 måneder. Senteret utvides med ca. 10.000 m2 fordelt på to etasjer.

Det blir også et parkeringshus på 3000 m2. Daglig leder i Toten Bygg og Anlegg, Nils Raymond Laeskogen, er svært fornøyd med oppdraget.

– Dette har vært et spennende prosess med en profesjonell og løsningsorientert byggherre og arkitekt. Dette har vært en samspillsmodell som nå ender ut i en totalentreprise. Vi ser frem til å ta fatt på byggingen av et flott kjøpesenter, uttaler Laeskogen. De nye arealene på Raufoss Kjøpesenter er planlagt å åpnes for publikum 21. november 2013.