Ikke vært lønnsom siden 2008

For første gang siden 2008 leverer Protan positive tall etter første halvår.

Protan konsernet hadde per 1. halvår i år et positivt driftsresultat på 6 MNOK med en omsetning på 497 MNOK. Konsernet har ikke hatt positive resultater første halvår siden 2008, fjorårets halvårsresultat var -32 MNOK, skriver Protan i en melding.

Konsernets omsetning er opp 10 prosent ifht fjoråret og lønnsomheten er økt vesentlig gjennom ulike forbedringstiltak.

- I vår bransje, som i byggeindustrien generelt, er det utfordrende å ha lønnsomhet i første halvår. Konsernets ulike enheter viser alle positiv utvikling ifht fjoråret. Vi har som målsetting at alle enheter skal være lønnsomme i år og den gode trenden fortsetter i juli og august, vi forventer at vi i 2. halvår i år skal være vesentlig bedre enn fjoråret, sier konsernsjef Erik Øyno.

Protan er Europas tredje største leverandør av PVC takmembraner, Norges største takentreprenør samt blant de ledende takentreprenører i Norden.

- Protan opplever at byggeaktiviteten utenfor Norge er sterkt preget av den finansielle uroen i Europa, som medfører sterkere konkurranse og prispress på alle produkter. Våre ansatte leverer gode resultater i et vanskelig marked som følge av den enkeltes kompetanse og fokus på å gjøre det som er riktig for våre kunder, sier Øyno.