Offisiell åpning av Molde trafikkstasjon

Molde trafikkstasjon åpnes offisielt mandag klokken 12.00. På arrangementet vil det være omvisning og demonstrasjon av den totalrenoverte trafikkstasjonen.

Statsbygg fikk oppdraget av Statens vegvesen, som bestod av å totalrenovere det opprinnelige bygget og bygge to nye tilbygg samt en carport. Den opprinnelige trafikkstasjonen huser i dag hovedsakelig kontorer og garderober. Ekspedisjon, spiserom, teorirom, kantine og møterom er plassert i tilbyggene.

- Byggeprosjektet startet i november 2011, og etter en svært effektiv byggeperiode er nå prosjektet ferdig. Molde trafikkstasjon har vært et eksemplarisk prosjekt i mange sammenhenger. Samarbeidet i byggeprosjektet har vært godt hele veien, noe som har medført at vi har levert til avtalt tid og kostnad, sier prosjektleder Jenny Furseth fra Statsbygg.

- Deler av arealene ble delvis tatt i bruk i juni i år. Resten av medarbeiderne ved trafikkstasjonen startet innflyttingen i slutten av august. Dette er godt innenfor den opprinnelige avtalte fristen, som var innen utløpet av året, forteller Furseth.

Arkitekten bak er Kvernaas Arkitekter AS. Kostnadsrammen er 26,3 millioner kroner.