Aftenposten tilbake til Akersgata

Aftenposten skal flytte tilbake til Akersgata og samlokaliseres med VG.

– Akersgata er en tradisjonsrik «avisgate» som ligger sentralt i Oslo sentrum og i nærheten av Norges viktigste nasjonale institusjoner. Løsningen vil legge til rette for økt samarbeid og samtidig gi de ansatte i mediehusene gode arbeidsplasser, heter det i en børsmelding fra Schibsted.

Aftenposten flyttet til Postgirobygget i 2003 etter å ha vært i Akersgata i 127 år.

Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten og VGs sjefredaktør Torry Pedersen er positive til flytteplanene.

– Aftenposten ser fram til et nærmere samarbeid med VG på områder der vi har noe å lære av hverandre som vil gjøre oss enda bedre. Samtidig garanterer jeg at det fortsatt blir en knallhard kamp om de beste nyhetssakene, sier Haugsgjerd til schibsted.no.

Spareplan
Schibsted skal spare 500 millioner kroner i Norge, Sverige og Spania. 400 millioner kroner skal spares i de norske avisene Aftenposten, Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen.

En betydelig del av innsparingene vil komme som et resultat av færre ansatte.

Det er onsdag styremøte i Aftenposten, og det er tillyst allmøte for de ansatte.

Schibsted-eide Svenska Dagbladet har allerede varslet at nær 60 personer må gå fordi avisa skal kutte 40 millioner kroner.

– Digital transformasjon
Schibsted argumenterer med at det er de strukturelle endringene i medielandskapet som nødvendiggjør kuttene.

– Smarttelefoner og lesebrett setter ytterligere fart på overgangen til digitale plattformer. I lys av dette må mediehusene i Schibsted investere betydelig i digital kompetanse og samtidig redusere kostnadsbasen, heter det i børsmeldingen.

– Målet er å fortsette den digitale transformasjonen i mediehusene for å sikre at våre posisjoner blir like sterke digitalt som de vi har innenfor tradisjonelle medier. Sterke redaksjonelle produkter vil være fundamentet for en sunn og lønnsom virksomhet også i den digitale fremtiden, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Schibsted.